Order picking

Bij Distrifresh maakt order picking onderdeel uit van kwaliteitszorg

Order picking kan gedefinieerd worden als de activiteit waarbij een klein aantal goederen uit een magazijn gehaald wordt om zo de bestellingen voor klanten klaar te leggen. Het order picken is een belangrijk onderdeel van het supply chain proces geworden. Dit geldt voor elk magazijn.

In een distributiebedrijf van koelversproducten zoals Distrifresh is het efficient order picken een must. Als professionele organisatie is hier bewust gekozen voor de best passende manier van order picken. In de Distrifresh organisatie is onder meer gekozen voor ‘pakje-pakje’ en pick-to-zero. ‘Pakje pakje’ order picken wordt met name toegepast voor supermarkten. Er wordt dan een afgesproken aantal pakjes (consumentenverpakkingen) uit het magazijn ‘gepickt’ en klaargezet voor transport. Pick-to-zero is het verdelen van die aantallen over de verschillende, separate winkels. Voor het order picken algemeen is er sowieso ruimte nodig voor warehousing, een ruimte om te order picken en ruimte voor de ‘handling’. De organisatie en het gebouw is hierop helemaal ingericht, volgens de laatste normen. Belangrijk aspect is voor Distrifresh voedselveiligheid. Daarom zijn de processen ook volgens de meest actuele normen voor koelvers producten en voedselhygiëne ingericht. De processen van het order picken en de material handling zijn vanzelfsprekend opgenomen in het kwaliteitshandboek.

Order picking volgens het DNA van Distrifresh

Het orderpickingsysteem dat gehanteerd wordt bij Distrifresh is helemaal uitgekiend en afgestemd op de organisatiedoelstellingen. Zo focust het transportbedrijf voor koelvers producten onder meer op openheid over dierenwelzijn en voedselveiligheid. Belangrijk is de heldere communicatie hierover. Medewerkers van Distrifresh worden over deze doelstellingen en processen uitgebreid gebriefd, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten?

Bel / Mail ons

Distrifresh drives for: