Cross docking

Bij Distrifresh zijn we gespecialiseerd in crossdocking

Binnen het land van koelverstransport is het in bijna alle gevallen reuze belangrijk dat de koelvers producten zo snel mogelijk op hun eindpunt, bijvoorbeeld een winkel, afgeleverd worden. Crossdocking is de methode om dit proces veilig en juist uit te voeren. Crossdocken houdt in dat de producten bij aankomst bij Distrifresh direct gelost worden om meteen, geheel of gedeeltelijk in de juiste vrachtwagen geladen te worden. Deze gekoelde vrachtwagen is daarmee meteen het voertuig waarmee de producten naar de eindbestemming vervoerd worden. Elk gedeelte van de ontvangen lading wordt op deze wijze zo snel mogelijk ‘omgeladen’ en in de juiste hoeveelheid, op de juiste tijd naar de juiste plek van bestemming gebracht. Dit kan binnen 24 uur, maar ook binnen een uur. De timing is afhankelijk van de met onze klanten gemaakte afspraken. Dankzij crossdocking bespaart Distrifresh als het ware geld voor haar klanten. De goederen hoeven namelijk niet eerst (tussentijds) opgeslagen te worden. Dit voorkomst onnodige opslagkosten. Bovendien zijn de koelvers producten sneller beschikbaar voor verdere productie of retail. En dat draagt weer bij aan de voedselveiligheid van uw eindproduct.

Slimme processen zoals crossdocking zorgen voor scherpe tarieven

Het aanhouden van een voorraad kost geld. Economisch gezien is dat niet handig, zeker niet voor een distributiebedrijf. Distrifresh stuurt dan ook continu op kostenbeheersing. Het inzetten van slimme processen, zoals crossdocking en korte communicatielijnen, is daar leidend in. Door zo de kosten in de hand te houden, is Distrifresh in staat om haar klanten scherpe tarieven te offreren.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Distrifresh of heeft u vragen over de inzet van slimme processen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten?

Bel / Mail ons

Distrifresh drives for: