Koelopslag

Distrifresh is ingericht op koelopslag met value added logistics

Bij koelverstransport hoort koelopslag. Nu zijn we bij Distrifresh gespecialiseerd in het transport van koelvers producten. Het is ons streven om de verse producten zo snel mogelijk en volgens planning af te kunnen leveren bij onze klanten. Koelopslag doen we daarom bij voorkeur zo min mogelijk. Toch ontkomen we er niet aan om gekoelde opslag te organiseren. Zo hebben we een deel van ons distributiecentrum ingericht voor versopslag. De gekoelde ruimtes zijn speciaal gereserveerd voor die producten waar we nog iets mee doen, zoals het ompakken en etiketteren. Deze zogenoemde value added logistics dienen plaats te vinden in een koeling. Vanwege de verplichte voedselveiligheidseisen moeten de koelversproducten continu op dezelfde temperatuur bewaard worden. Ook tijdens de handling activiteiten.

Koelopslag vol met geautomatiseerde VAL processen

De value added logistics uit het assortiment van Distrifresh vinden plaats in de koelopslag van de distributiecentra. De koeltemperaturen worden 24 uur per dag nauwlettend gecontroleerd op juistheid. De grote eenheden koelvers product worden omgepakt tot consumenteneenheden en à la minute voorzien van een etiket met de juiste gegevens. Of het nu een boven- of een onderetiket betreft: de gewichten en prijzen moeten altijd kloppen. Dit proces heeft Distrifresh perfect onder controle dankzij een EDI-gestuurd computersysteem. De prijsafspraken van de klant worden direct omgezet in concrete prijsinformatie op het product. Op dezelfde wijze komt de correcte ingredienteninformatie op de verpakking te staan. Onze etiketteerlijnen staan in de versopslag van ons distributiecentrum. Door middel van efficiënte order picking komen de consumenteneenheden weer snel in de juiste docking area te staan. Van hieruit worden ze zo snel mogelijk in de juiste vrachtwagen geladen, voor transport naar de juiste eindklant. Distrifresh is specialist in koelopslag. Niet alleen tijdens het transport.

Wilt u meer weten over hoe belangrijk Distrifresh koelopslag vindt? Neem gerust contactmet ons op. We staan u graag te woord.

Meer weten?

Bel / Mail ons

Distrifresh drives for: